Salát KIMČI
Popis
Kimchi je národní pokrm v Koreji a je staré jako Korea sama. Kimchi si také vezli sebou do vesmíru astronauti na vesmírné lodi. Byl proveden mnoha miliónový výzkum, který trval několik let a byl zaměřen na vývoj Kimchi. Zjistilo se, že Kimchi zůstane neškodné a bez bakterií i po působení kosmického záření.
Kimchi je nízkokalorické, s vysokým obsahem vlákniny a živin. Je zásobárnou řady vitaminů, jako je vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 a vitamin C. Kimchi je také bohaté na esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník a selen. Kimchi má v sobě impozantní množství silných antioxidantů a má i výhody probiotik ve formě Lactobacillus bakterií. Obsahuje řadu zdravých látek včetně kapsaicinu, dále chlorofyl, karotenoidy, flavonoidy a isothiokyanáty s nízkým obsahem tuku a cukru. Množství antioxidantů v kimchi se projevuje v boji proti rakovině, cukrovce, obezitě, atopické dermatitidě i žaludečním vředům. Flavonoidy a probiotika, na které je kimchi bohaté, pomáhají v boji proti stárnutí, pomáhají udržet správnou hladinu cholesterolu a posilují imunitní systém.
Kimchi je vynikající přílohou nebo i předkrm. Může být také přidáno do polévek, dušených pokrmů nebo rýžových pokrmů. Kimchi se dá použít i jako zálivka na sendviče, nebo s palačinkami na slano.
Ideální je jíst zeleninu syrovou, protože tak se z ní neztrácí téměř žádné živiny, jako se tomu děje při vaření. Další krokem vpřed je zeleninu zkvasit, tím se ještě více zhodnotí její prospěšnost.
Proto doporučujeme konzumaci zeleninových salátů, které jsou chutné a obsahují celou paletu zdraví prospěšných látek.
Hmotnost | 0.2 kg |
Složení | pekingské zelí, ředkev bílá, paprika bílá, paprika červená, lahůdková cibulka, mrkev, cibule, zázvor, česnek, paprika pálivá, sůl |
Výroba | ruční práce (hand made) |
Produkt | RAW, Vegan, Vegetarian, Glutten free |
Doba použitelnosti | minimálně 3 týdny |
Způsob skladování | v chladu do 10 °C |
Bez konzervantů |