Salát s červenou řepou
Popis
Čerstvá zelenina je významnou složkou výživy. Obsahuje vlákninu, která napomáhá trávení a navozuje pocit sytosti. Dále můžeme v zelenině nalézt řadu vitaminů a minerálních látek, které chrání organismus před negativními účinky volných radikálů. Aby si člověk udržel zdraví a správnou tělesnou hmotnost, měla by zelenina tvořit čtvrtinu z celkového jídelníčku.
Hlávkové zelí je známé svým vysokým obsahem vitamínu C, kromě něj obsahuje však také vitamíny skupiny B, vitamin K, dále draslík, fosfor, síru, chlor, železo, mangan, měď a zinek a také pro organismus potřebné esenciální aminokyseliny. Tyto látky jsou v zelenině rozpuštěné ve vodě a tak se v těle snadno vstřebávají.
Ideální je jíst zeleninu syrovou, protože tak se z ní neztrácí téměř žádné živiny, jako se tomu děje při vaření.
Proto doporučujeme konzumaci zeleninových salátů, které jsou chutné a obsahují celou paletu zdraví prospěšných látek.
Hmotnost | 0.5 kg |
Složení | zelí bílé, červená řepa, cibule, křen, voda, ocet kvasný, sůl, hořčičné semínko, koriandr, sacharin, konzervanty E211 a E224. |
Výroba | ruční práce (hand made), farma ČR - Křimice |
Produkt | RAW, Vegan, Vegetarian, Glutten free |
Doba použitelnosti | 5 týdnů |
Způsob skladování | v chladu do 10 °C |